Gekås mm

Köket renoveras hemma så jag skulle spendera helgen någon annanstans, jag hade planerat att åka till min goa kamrat Britt-Marie i Alingsås, men så blev det strul med Maja, jag var tvungen att ta valparna med mig , och det blev en massa annat i huvudet...nä jag kommer gumman när jag är mer i balans och utan tjuriga tonåringar.

Fredagen spenderades  i stället på Gekås...torsdagar & fredagar är det minst folk, fast det är ändå maaaassor med människor. För en gång skull hade jag bestämt mig för att inte missa några fynd och verkligen gå igenom alla avdelningar...men efter 4.5 timmar tog även jag slut...då hade vi hela matavdelningen, elektronikavdelningen, mattor, gardiner, husgeråd, halva herravdelningen kvar att gå igenom...jag förstår de som sover över och handlar i två dagar, vill man se ALLT så räcker inte en dag till.

Jag fick i alla fall köpt nästan alla julklappar så nu slipper man den stressen i december.


Så vi gick in genom dörrarna vid 14 tiden och var hemma hos mamma i Falkenberg kl 20 precis lagom till Idol, tänk att jag blir inte klok på den här omgången, har ingen speciell favorit..skulle väl vara den goa Maltesern då..Kevin. Han verkar så himla ödmjuk och rar.


Det var en lång dag i bilen för valparna i fredags så lördags  var jag uppe vid 7.30 och gick en låååång promenad vid havet. Så roligt att se dom och hur olika dom är...Jazza är det lilla kvicksilvret som far omkring , jagar löv och allt som rör sig, det bara sjuder av liv i henne, älskar att retas, framförallt med brorsan. Rusar omkring med krum rygg och "lek-svans" Jag var inte riktigt med och rätt som det är försvinner hon ut i havet efter en flock måsar...jag vrålar Nej och hon vänder...jag blev osäker på om det var ren tur och att hon ändå tänkt vända tillbaka så lite längre fram provocerar jag fram en jakt till, jag ser en flock en bit bort och går mot dom så de lyfter och Jazza sätter fart, vrålar Nej igen och hon tvärstannar *jippieee* så jag kallar på henne, berömmer och så blir det torkat kycklinghjärta.

Jäger är mer cool, håller sig gärna runt matte och "lunkar" på, mer lågtempererad och sansad i sitt sätt, dock lite mer misstänksam mot läskigheter, det låg en väldigt mysko stock i sanden, den skulle skällas ut, men han är snabbt framme och checkar av att det inte var så farligt. Han är också mer kelsjuk än Jazza, han gillar verkligen att mysa..Jazza har liksom myror i benen och "Kan själv"

Jäger är mer "mammig" Han väger nu 20 kg och Jazza 16kg...han kommer bli en stor grabb.

Lite grand som om pojkar mognar senare än flickor...så skulle man kunna tro att Jazza är lite äldre och självsäkrare än Jäger....

I torsdags var vi och vaccinerade Jazza & Jäger mot rabies, de uppför sig jättefint. Träningen att inte bry sig om andra hundar fungerar, i väntrummet sitter de så fint. De ser knappt veterinären, en hög med frolicar på bordet och de varken ser eller hör omvärlden, de märker inte ens  sticket...det läskigaste för Jäger var sköterskan som skulle avläsa chippet, då blev det lite morr..kom inte här med den där vita saken på mig! Annars var allt över på fem röda helt smärtfritt.

I fredags fick jag in fem anmälningar till Frida-dagarna i december så nu ser det ut som om platserna är fyllda,  (12 anmälningar just nu) skall dubbelchecka när jag kommer hem, isåfall skickar jag ut Bankgironummer omgående så den som betalar får en plats.


På Lördagen var jag på besök på Halmstad BK och socialiserade mig själv och valparna..men gud vad jag påverkar mina hundar! Jag vill ju så gärna att Jazza & Jäger skall visa sig från sin bästa sida så jag får antagligen prestationsångest..vilket återspeglar sig på hundarna... Jazza som är så supersocial och i vanliga fall kastar sig på folk om hon får,  för att busa, var låg och backade...Jäger var heller inte så frimodig som han brukar...och så blir jag besviken...


Nåväl, jag tränade lite positioner, kampa, sitta kvar mm och sedan körde vi till Falkenbergs BK.

Där var också en massa människor på klubben men där kände jag ingen och hade inget behov av att mina hundar skulle "visa" sig...så vad händer, bägge går ut med svansen i topp, frimodiga och glada, och jag tränar en stund på deras agility bana ...bägge hundarna uppför sig kanon...

Gud vad man påverkar sina små valpar!


Söndagen var jag på skyddstävling I Halmstad och hade med bägge hundarna ut, jag var medveten om att jag skulle släppa min prestationsångest och hundarna uppförde sig kanon.  Hur mysiga som helst och var mycket intresserade av alla duktiga hundar på plan.

Bilder på katastrofzonen "köket" kommer....två skåp är allt som finns...

Men OJ vad Linus & Kent har slitit i helgen, de är sååååå duktiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0