Besök på Stall Herkules & Inez samt en nästan strypt höjdhoppare

Idag har jag och Elin varit och hälsat på Vixax Insiktsfulla Inez, Inez bor med sin familj på en jättefin gård utanför Klippan.
Inez "mamma & pappa" har otroligt vackra hästar...kolla in här ww.stallherkules.com,  Kolla även in nya bilder i galleriet!

Vilka hästar! Tinker, Shire Clydesdale, Drumhorse och så shettisar:) Inez har det underbart där ute på gården...vilken liten sockerbit hon är!

Valparna här hemma då....jo de är naturbegåvningar på att hoppa....imorgon blir det till att åka och köpa högre staket, de bara far över vårt nuvarande , utan betänkligheter....*suck* det skall det också läggas tid på....att lära in att man stannar i trädgården oavsett vad som händer utanför....

Ikväll satt jag som vanligt i uterummet och såg på TV, valparna var med mig...de busade med varandra och så rätt som det är sitter de fast!!

Man har ju alltid varit noga med att ta av halsband på lekande hundar, men det har oftast varit lite löshängande halvstryp/helstryp...mina bägge har "fasta" halsband av någon slags nylon/gummi /longerline aktigt...(mycket fräcka   och snygga) Dessa halsband fyndade jag på vår lilla Loppis..  .
Nåväl, när man har två små "grisar" som springer omkring och hittar på hyss gäller det att ha halsband på så man kan hålla dom om det skulle behövas..ni vet..hälsa med fyra ben i marken , inte smita genom dörrar ect etc....

Jag har aldrig tänkt att de skulle fastna i dessa halsband! Men uppenbarligen så satt Jägers en aning för löst och Jazza fick in underkäken och snodde halsbandet ett varv runt den....Jäger började få slut på luften och de satt stenhårt fast....som tur är så lyssnar de när man tar i  med rösten så de blev stående stilla , men jag fick nästan lika mycket panik som jyckarna! Innan jag fick loss JAzza så lät Jäger inte alls så kul...han snörvlade och kippade efter andan..och han var väldigt spak efteråt..OM detta hade hänt när de var ensamma hade JÄger varit död nu och Jazzas käke förmodligen ur led eller något....

Så det var sista gången de fick ha halsband på sig oövervakat!

Kika nu på uppdaterade länkar och Galleriet:)


Kommentarer
Postat av: Karin

Usch, vad obehagligt med halsbandsfastnandet! Vilken tur att det gick bra!

2008-09-26 @ 07:57:02
URL: http://drakera.se
Postat av: Marie

Usch vad otäckt, det går fort när olyckan är framme. Tur du var där.

2008-09-26 @ 09:33:53
URL: http://waldweilers.zoomin.se
Postat av: Jessica

Otäckt när sånt händer och skönt att det gick bra. Spexa lyckades med samma bedrift på en koppelpromenad när hon bara överväldigades av lust att attackera Yrlas hals. Man blir rätt skraj.

2008-09-26 @ 15:20:19
URL: http://www.yrlabus.se/
Postat av: Pia & Wildah

Det lät inte bra !

Har själv haft en incident en ggn med min

dåvarande dobermann hane. Han kom ihop sig med kompisen Tibbeterrier och fick in käken eller

några tänder i tibbens halskedja och vred sitt huvud så han höll på att strypa tibben...

Hur vi än gjorde så släptte inte fanskapet heller.

Såg tibben bli blåare o blåare, tillslut fick vi loss han och tibben fick luft.

Efter det ALDRIG halsband oavsett material på hundar o valpar. Aldrig någonsin inomhus eller när dem är lösa, brukar inte ha halsband på valpar heller speciellt mkt, brukar ha s.k retriver koppel som det är stopp ögla på så det inte blir strypkoppel utav det hela ;)Kom inte in på länken om stall herkules :-(

Ha det så gott !

Pia & W

2008-09-27 @ 18:41:48
URL: http://hillslettens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0